התהליך מתחיל בהערכה מקצועית של מצב המטבח והבנת הצרכים הספציפיים של האגרן. חברת שי פינוי דירה מפתחת תכנית
פינוי תכולה מותאמת אישית, תוך התחשבות ברגשות האגרן. הצעד הראשון הוא מיון הכלים לקטגוריות: לשימוש, לתרומה, למיחזור או לפינוי. חשוב לשתף את האגרן בתהליך קבלת ההחלטות. לאחר מכן, מתבצע פינוי הדרגתי של הכלים המיותרים, תוך שמירה על הפריטים החיוניים והבעלי ערך רגשי. במקביל, מתחילים בתכנון מחדש של מרחב המטבח ליצירת סביבת עבודה יעילה ונוחה.